Garlic breadIngredience: 4 předpečené francouzské bagety, 4 stroužky česneku

Na pesto: olivový olej, 1 jarní cibulka, 12 lístků bazalky, lístky rukoly, mletý pepř, sůl,  lístky máty, čerstvé oregano

 

Postup: Nejprve bychom si měli připravit bylinkové pesto, aby se dostatečně uleželo a chutě bylin propojily. Všechny druhy bylinek si nasekáme najemno do misky. Osolíme, opepříme, promícháme a předáme do hmoždíře. V hmoždíři vše rozmělníme, aby se chutě bylin vzájemně propojily. Nakonec zalijeme olivovým olejem, aby zůstala hustá konzistence a necháme minimálně 24 hodin uležet. Bagety z vrchní strany nařízneme několika zářezy do ¾ jejich tloušťky. Zářezy by od sebe neměly být vzdáleny více, než 2 cm. Každý zářez plníme kolečkem česneku a pestem z bylinek. Celou bagetu dáme na gril a za stálého otáčení grilujeme do křupava. 2 minuty by měly stačit.

Sledujte náš Facebook