Bramborové krokety s parmezánem a pažitkou na grilu
Bramborové krokety s parmezánem a pažitkou na grilu

Ingredience: 600g vařených brambor ve slupce, 2 vejce, 20g parmezánu, hrst pažitky, sůl, pepř, lžička drceného kmínu, worcesterová omáčka, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 šalotka, 4 stroužky česneku, strouhanka na obalení

 

Postup: Brambory vařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme najemno nakrájenou šalotku s česnekem, nasekanou pažitku a nastrouhaný parmezán. Vše ochutíme worcesterovou omáčkou, plnotučnou hořčicí, solí, pepřem a drceným kmínem. Nakonec k bramborám rozklepneme také 2 vejce a vše důkladně promícháme a spojíme. Nakonec tvarujeme do válečků, které ještě obalíme ve strouhance a vkládáme na gril. Za postupného otáčení grilujeme 4 minuty, než strouhanka zezlátne.

 

Recept se hodí jako příloha k rybám a jiným masům nebo jako vegetariánský pokrm

Sledujte náš Facebook