Brambory grilované na špízu
Brambory grilované na špízu

Ingredience: 1 kg brambor, sůl, pepř, olivový olej, na oblohu – zelenina podle vlastního výběru

 

Postup: Tohle je opravdu velmi lehký recept, který zvládne každý. Je to trochu netradiční. V našich zeměpisných šířkách není zrovna obvyklé grilovat brambory, a to ještě na špízu, ale proč ne. Můžou se použít klidně takové, jaké máme doma, ne přímo ten stojatý, co je vidět zde na obrázku. Takže jako první si brambory oloupeme a umyjeme, pak osušíme. Nakrájíme si je na úhledné měsíčky. Osolíme, opepříme. Nyní máme dvě možnosti, jak je připravit. Buď tedy klasicky napíchat jeden kousek po druhém na jehlu, nebo si zajistit ten grilovací princip, jenž je vidět na obrázku. Ono je to vlastně jedno, záleží na tom, komu co bude více vyhovovat. Dejme tomu, že si je tedy napícháme na jehlu. Potřeme olejem a položíme je na rozpálený gril a zprudka opékáme. Není to maso, takže to může být i ještě prudší než obvykle. Hotové si dáme na talíř a necháme na jehle nebo je prostě sundáme. Abychom nejedli jenom brambory, tak si k tomu můžeme doplnit zeleninovou oblohu – rajčata, čínské zelí, hlávkový salát a tak podobně.

 

Vhodná příloha: dipy

Sledujte náš Facebook