Brambory v alobalu na grilu
Brambory v alobalu na grilu

Ingredience: 300 g brambor, sůl, olivový olej, česnekové grilovací koření, majoránka, oregano, máslo

 

Postup: Tohle je pravá příloha ke grilovaným masům, ale ještě jsme si ji nepředstavili. Tentokrát to nebude o marinádě, ale o kořenící směsi. Není to nic těžkého, jak všichni sami za chvíli uvidí. Takže začneme jako vždycky. Brambory můžeme dělat dvěma způsoby. Nejprve je omyjeme a osušíme. Pokud by někdo chtěl, může si je předvařit ve slupce, ale není to podmínka. Jestliže nebude předvářet, tak si je můžeme a nemusíme oloupat, ale doporučujeme neloupat, tady by to bylo vhodnější. Smícháme si kořenící směs – majoránka, oregano, sůl, česnekové grilovací koření. V této směsi brambory jakoby obalíme, potřeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu, každou samostatně. Dáváme na rozpálený gril a grilujeme pomalu. Hotové brambory si vytáhneme, můžeme alobal roztrhnout a bramboru v něm překrojit. Můžeme si na ni dát kousek másla či polít vhodnou omáčkou. Tento recept se dá použít samostatným způsobem jako příloha. Pokud někdo netouží po nějak extra bohatém pokrmu, ale něčem jemnějším, tak tohle může být jedna z voleb. Brambory můžeme doplnit i tvarohem.

 

Vhodná příloha: dipy, omáčky

Sledujte náš Facebook