Burger z masa a jater s grilovaným ananasem a hranolkami z mrkve
Burger z masa a jater s grilovaným ananasem a hranolkami z mrkve

Ingredience: 400g hovězího zadního masa, 200g vepřových jater, 1 hrnek strouhanky, 2 vejce, 2 žemle, 1 větší červená cibule, 4 stroužky česneku, 3 snítky čerstvé majoránky, 5 lístků bazalky, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 ananas, 3 mrkve, 4 tmavé bulky, 1 ledový salát

 

Postup: Nejprve si připravíme mlýnek s jemným sítem. V mlýnku nameleme hovězí maso, vepřová játra a pak i 2 namočené žemle ve vodě. Vše dáme do jedné misky a dochutíme. Dochucujeme nasekaným tymiánem, bazalkou a majoránku, přidáme lžičku worcesterové omáčky, sůl a pepř. Do misky také přidáme najemno nakrájenou cibulku a stroužky česneku. Nakonec přidáme vejce a podle potřeby spojíme strouhankou. 1 hrnek by měl stačit. Masovou směs necháme 2 hodiny uležet v chladném místě. Mezitím si oloupeme ananas a nakrájíme na 0,5cm silné plátky a oloupané mrkve nakrájíme na velikost hranolek. Z masa tvarujeme placky o velikosti bulky a vkládáme na gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany společně s masem na gril vložíme také pánev s hranolkami z mrkve. Po otočení masa přidáme na gril i plátky ananasu, kterým stačí 2 minuty z každé stran. Pak už jen opečeme rozkrojené bulky, které potřeme kečupem nebo tatarkou, vložíme list salátu, maso, 2 plátky ananasu a přiklopíme bulkou. Na talíř vedle burgeru servírujeme i hranolky z mrkve.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Sledujte náš Facebook