Cejn v alobalu plněný grilovanou zeleninou na tymiánu
Cejn v alobalu plněný grilovanou zeleninou na tymiánu

Ingredience: 4 menší cejny, 2 cibule, 2 mrkve, 80g celeru, 50g másla, 80g petržele, 80g cherry rajčátek, 2 žluté papriky, hrst čerstvého tymiánu, 4 lístky bazalky, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Z cejna vyjmeme vnitřnosti a pak celou vnitřní část důkladně omyjeme. V misce mezitím smícháme máslo s citrónovou kůrou, citrónovou šťávou a nasekanou bazalkou. Takto připravené bylinkové máslo vložíme rybě do břišního otvoru. Rybu pak vložíme na plát alobalu a z obou stran osolíme a opepříme. Pak si všechny druhy zeleniny nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky, které dáme na gril. Negrilujeme zcela, jen aby zelenina lépe pustila chuť. Grilovanou zeleninou plníme rybu. Každou rybu pak zakápneme olivovým olejem a zabalíme do alobalu i se zeleninou. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Pak vložíme rybu v alobalu na rozpálený gril, kde grilujeme 20 minut. Potom vyjmeme rybu z alobalu a necháme jí ještě 3 minuty z každé strany opéct na grilu. Zeleninu necháme mezitím dusit v alobalu. Servírujeme rybu obklopenou zeleninou.

 

Vhodná příloha: zelenina u ryby je přílohou

Sledujte náš Facebook