Citrónovo-masové špízy
Citrónovo-masové špízy

Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, citrón, grilovací koření, chilli koření, sójová omáčka, brambory, zelené fazolky, petrželka, máslo, žloutky, bílé víno, mletý pepř

Postup: Protentokrát budou špízy mírně kyselejší díky citrónům, ale nic to nemění na tom, že se bude jednat o chutný recept. Maso i citróny si omyjme pod tekoucí vodou a osušíme. Maso si nakrájíme na větší kostky, citróny na tenčí plátky. Připravíme si marinádu na maso. Smícháme slunečnicový olej, sůl, grilovací koření, chilli koření a sójovou omáčku. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril. Maso si napichujeme střídavě z plátky citrónů na špíz tak dlouho, dokud je místo. Takto nachystané špízy si vkládáme na gril, kde je grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové špízy si vyndáme na talíř a přejdeme k příloze. Brambory si oloupeme a spolu se zelenými fazolkami a petrželkou omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Brambory si uvaříme doměkka v osolené vodě. Z fazolek odstraníme vlákna, seřízneme konečka a také je uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Petrželku si najemno nasekáme. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Zatím si ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky a bílé víno. Během šlehání neustále přidáváme po lžičkám rozehřáté máslo. Osolíme, opepříme, promícháme a můžeme sundat. Brambory si slijeme, dáme na talíř a posypeme petrželkou. Fazolky si taktéž necháme scedit, okapat a přidáme k bramborám a masu. Na závěr přelijeme vše holandskou omáčkou a můžeme podávat.

Vhodná příloha: omáčky, zelenina

Sledujte náš Facebook