Domácí grilovací tyčinky  ze tří druhů masa
Domácí grilovací tyčinky ze tří druhů masa

Ingredience: 250g hovězího masa, 250g vepřového bůčku, 250g krůtího masa, 3 cibule, 1 hrst dlouholisté petrželky, hrst lístků koriandru, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, olej

 

Postup: všechny druhy masa nameleme najemno. Maso nezbavujeme blan. Přidáme nadrobno nakrájené 2 cibule a česnek utřený se solí. Maso dochutíme nasekanou petrželkou, koriandrem, kmínem, solí a pepřem a nezapomeneme ani na mletou papriku. Vše znovu důkladně promícháme a necháme uležet přes noc v chladu (přes noc se lépe propojí chutě mas). Druhý den maso vyndáme a tvoříme tyčinky. Každou tyčinku potíráme olejem a vkládáme na gril. Tyčinky čevapčiči grilujeme 10 minut a pravidelně otáčíme. Při grilování lze samozřejmě použít postup i s jen dvěma druhy masa – viz třeba recept Karbanátky z mletého masa. V tom případě ale namletá masová směs nebude mít takovou vaznost, a je potřeba ji buď jemněji umlít, nebo doplnit trochu pojiva – třeba strouhanky.

 

Vhodná příloha: chléb pita, vařené brambory, cibulový salát

Sledujte náš Facebook