domácí klobásy na grilu
domácí klobásy na grilu

Ingredience:  4 vepřové klobásy, vepřové sádlo, grilovací koření, černé pivo, česnek, cibule

 

Postup: Nejdříve si připravíme marinádu na domácí klobásy – utřeme na jemno česnek, smícháme ho s pivem a grilovacím kořením, přidáme lžíci vepřového sádla a velmi krátce povaříme  – spíše rozpustíme sádlo v pivu. Jednotlivé klobásy jemně propícháme špejlí,  a   necháme v marinádě asi  půl hodiny .
Pak dáme klobásy na gril, a za častého potírání marinádou  grilujeme asi 3 minuty z každé strany na mírné ohni.  Nemusíte použít jen kupované klobásy – zkuste se inspirovat recepty na domácí klobásy a zkuste si udělat vlastní – není to obtížné, a budete vědět, co přesně jíte …

 

Vhodná příloha: chleba, pivo

Sledujte náš Facebook