Dvojitý burger se dvěma druhy masa
Dvojitý burger se dvěma druhy masa

Ingredience: 500g hovězího mletého masa, 500g vepřového mletého masa, 2 šalotky, 3 jarní cibulky, 8 lístků bazalky, 3 snítky tymiánu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř olej, 8 listů salátu Lollo biondo, 8 plátků sýru Chedar, 2 rajčata, 2 cibule, 8 nakládaných okurek, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce hořčice

 

Postup: Každý druh mletého masa si dáme do samostatné misky. Hovězí maso ochutíme nasekaným tymiánem, utřeným česnekem, najemno nasekanými šalotkami, solí a pepřem. Vepřové maso ochutíme najemno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanými lístky bazalky, solí a pepřem. Obě masa důkladně promícháme a necháme 3 hodiny uležet v chladu. Pak z nich vytvarujeme karbanátky o průměru velikosti bulky, potřeme olejem a vkládáme na gril. Oba druhy grilujeme 4 minuty z každé strany. Před koncem přidáme na gril také rozkrojenou bulku, aby se opekla. Spodní bulku potřeme hořčicí a vložíme plátek hovězího masa, přes který přeložíme plátek sýra. Na sýr položíme list salátu, potřeme majonézou, přidáme kolečka cibule a rajčete a kolečka nakládané okurky. Pak přiložíme i plátek vepřového mletého masa a celý postup opakujeme, jen místo majonézy použijeme kečup a přiklopíme vrchní bulkou.

Zdroj : Recepty na hamburgry

Sledujte náš Facebook