Dvojitý drůbeží hamburger
Dvojitý drůbeží hamburger

Ingredience: 4 bulky,600g kuřecího masa, 600g krůtího masa, 12 lístků bazalky, 4 snítky tymiánu, hrst petrželové nati, hrst koriandru, 12 plátků sýru Eidam, 8 plátků ledového salátu, 3 rajčata, 4 větší sterilované okurky, 4 lžíce hořčice, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce majonézy, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Oba druhy mas si nameleme najemno do dvou misek. Kuřecí maso ochutíme solí, pepřem a nasekanými lístky bazalky společně s petrželovou natí. Krůtí maso naopak dochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem společně s koriandrem. Oba druhy mas důkladně promícháme a dáme na 4 hodiny uležet na chladné místo. Mezitím důkladně omyjeme plátky ledového salátu a rajčata společně se sterilovanými okurkami nakrájíme na plátky. Z obou druhů mas pak tvarujeme placky, které potřeme olivovým olejem a vložíme na rozpálený gril. Z obou stran grilujeme oba druhy mas po dobu 3-4 minut. Nakonec přidáme na 1 minutu na gril opéct také rozpůlenou bulku. Spodní bulku potřeme hořčicí, poklademe listem salátu a sýra a položíme krůtí maso. Na maso dáme opět sýr, potřeme majonézou, poklademe plátkem rajčete a položíme krůtí maso. Na krůtí maso přijde také nejprve sýr, dále sterilovaná okurka a list salátu. Vrchní bulku potřeme kečupem a přiklopíme s ní hamburger

Sledujte náš Facebook