Dýňový salát s kuřecím masem a sýrem Niva
Dýňový salát s kuřecím masem a sýrem Niva

Ingredience: 300g kuřecích prsou, 1 hlávka salátu Lollo rosso, 1 menší dýně, 100g sýru Niva, sůl, pepř, domácí grilovací koření, olivový olej

 

Postup: Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky asi 3cm široké. Nudličky vložíme do misky, kde je osolíme, opepříme, ochutíme domácím grilovacím kořením a zakápneme olivovým olejem. Vše důkladně promícháme, přikryjeme a necháme uležet 2 hodiny na chladném místě. Menší dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jader a důkladně opláchneme. Také ji nakrájíme na nudličky o síle cca. 3cm a důkladně osolíme a necháme uležet. Maso společně s dýní pak vložíme na rozpálený gril a z obou stran grilujeme 3 minuty. Mezitím si do misky natrháme opláchnuté listy salátu, ke kterým přidáme kostky sýru Niva. Maso a dýni vyjmeme z grilu a nakrájíme na kostky, přidáme k salátu a sýru do misky a důkladně promícháme. Podle chuti můžeme ještě přisolit a porci na talíři vždy zakápneme trochou olivového oleje.

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem

Sledujte náš Facebook