Filet z lososa v alobalu s mandlemi a sypaný chedarem
Filet z lososa v alobalu s mandlemi a sypaný chedarem

Ingredience: 4 filety z lososa (200g jeden), 4 lžíce mandlí nakrájených na plátky (syrových), 100g sýru chedar, 1 limetka, sůl, bílý mletý pepř, olivový olej, 40g másla

 

Postup: Do filetů z lososa na straně s kůží uděláme jemné zářezy nožem, aby se i pod kůži lépe dostala chuť. Do těchto zářezů vetřeme směs nastrouhané kůry z limetky a soli. Posolíme ještě z druhé strany a jemně posypeme také bílým pepřem, zakápneme šťávou z limetky a olejem a necháme 2 hodiny uležet na chladném a temném místě. Pak lososa vyndáme a položíme na připravené pláty alobalu. Stranou s kůží dolů. Vrchní stranu masa posypeme plátky mandlí, přidáme kousek másla, aby se ryba nevysušila a zabalíme. Pak můžeme vložit na gril, kde necháme grilovat 8 minut. Před podáváním vyjmeme lososa z alobalu a posypeme najemno nastrouhaným sýrem chedar. Jemná chuť lososa je doplněna o jemnou hořkost mandlí a sýra

 

Vhodná příloha: salát z grilované zeleniny

Sledujte náš Facebook