Grilovaná bylinková bageta s domácí nepečenou paštikou (předkrm)
Grilovaná bylinková bageta s domácí nepečenou paštikou (předkrm)

Ingredience: 4 středně velké bagety, 100g másla, hrst čerstvých bylinek (pažitka, bazalka, koriandr, petržel, rozmarýn), kůra z limetky,  400g kuřecích jater, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, sůl, pepř, 1 lžička papriky, 2 lžíce smetany na vaření, 100g másla.

 

Postup: Nejprve si připravíme bylinkové máslo, které musí pak ztuhnout. Do povoleného másla 100g najemno nasekáme hrst čerstvých bylinek, přidáme sůl, pepř a najemno nastrouhanou kůru z limetky. Dáme do misky a do lednice ztuhnout.Mezitím si na rozpálený gril dáme pánev s 50g másla, na které orestujeme najemno nasekanou cibulku a česnek. Přidáme ještě snítky tymiánu a pak dáme orestovat také očištěná játra. Ta restujeme jen do poloměka, nesmí být vysušená. Pak celý obsah pánve vložíme do kuchyňského robotu na mixování, přidáme papriku, sůl, pepř, smetanu a zbytek másla. Mixujeme až do doby, než vznikne pasta. Mezitím si nakrájíme bagetu, kterou z obou stran natřeme bylinkovým máslem a vložíme na gril. Grilujeme do křupava, asi 1 minutu z každé strany. Pak pomocí lžičky dáme na plátky bagety paštiku a můžeme ještě na ozdobu posekat nasekanou pažitkou.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Sledujte náš Facebook