Grilovaná celá kuřata v paprikovo-pivní marinádě
Grilovaná celá kuřata v paprikovo-pivní marinádě

Ingredience: několik celých kuřat, sůl, pepř, olivový olej, mletá sladká paprika, grilovací koření, černé pivo, brambory, tvrdý sýr, uzenina podle vlastního výběru, sterilovaný hrášek

 

Postup: Celá grilovaná kuřata se dají koupit v každém městě. Jsou také jedním z nejoblíbenějších grilovaných pokrmů. Mnoha lidem se však do jejich přípravy příliš nechce. Myslí si, že grilovat celé kuře je složité – ano i ne. My si však předvedeme, že ne, i když marináda se bude trochu lišit od toho, jaká grilovaná kuřata se dají koupit. Kuře si nejprve omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní si musíme svázat jeho nohy. Dělá se to například potravinářským špagátem nebo potravinářskou gumičkou, obojí se dá koupit. Dělá se to z důvodu, aby kuře drželo tvar. Nyní si připravíme marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření, mletou sladkou papriku a černé pivo. V této směsi necháme kuře 24 hodin. Po uplynutí této doby si ho napíchneme na jehly a grilujeme pomalu. Celé kuře trvá déle, než jsou lidé zvyklí u ostatního masa. Kdo chce a má troubu s grilem, může grilovat i tímto způsobem. Hotové si vytáhneme, odstraníme jehlu a můžeme si naporcovat a podávat. Na přílohu si uvaříme brambory, které osolíme. Potom si je nakrájíme na malé kousky, přidáme tvrdý nastrouhaný sýr, uzeninu podle vlastního výběru nakrájenou na malé kousky a hrášek, nejlépe z konzervy. Promícháme a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: brambory, pečivo

Sledujte náš Facebook