Grilovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou
Grilovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou

Ingredience: 4 kachní prsa, 3 lžíce švestkových povidel, 6 švestek, 2 stroužky česneku, 1 červená cibulka, 20g másla, sůl, pepř, špetka chilli, špetka skořice, 1 lžíce slivovice

 

Postup: kachní prsíčka nejprve opláchneme a odřízneme přebytečný tuk. Stranu s kůží nařízneme jemnými zářezy až k masu a vytvoříme mřížkovou strukturu. Ze všech stran maso osolíme, opepříme a vložíme do misky. Přidáme najemno nasekaný česnek a červenou cibulku, povidla a vše důkladně promícháme. Necháme 3 hodiny uležet v chladu. Pak prsa otřeme od marinády a vkládáme je na rozpálený gril. Nejprve dolů stranou s kůží, aby se zacelila a neunikal tuk. Na gril si ve stejnou chvíli vložíme i pánev s máslem, na které dáme vypeckované poloviny švestek, přidáme povidlovou marinádu, špetku chilli, špetku skořice a nakonec také lžíci slivovice. Prováříme po celou dobu grilování masa, tedy 6-7 minut. Nakonec omáčku pasírujeme přes cedník, aby byla hladká a bez hrudek. Prsíčka před servírováním ještě nakrájíme na tenké plátky.

 

Vhodná příloha: zapečené brambory se smetanou

Sledujte náš Facebook