Grilovaná kukuřice
Grilovaná kukuřice

Ingredience: 300 g vepřových žebírek, sůl, olivový olej, grilovací koření, kečup, mletá sladká paprika, česnekové grilovací koření, ocet, plnotučná hořčice, med, 300 g brambor

 

Postup: Ke kukuřici má stále ještě mnoho lidí doslova odpor. V dřívějších dobách se jedla na sladko, nejen na slaný způsob. Právě proto se dnes podíváme na recept na bázi grilování, kde bude hlavní složkou sladká marináda. Kukuřici si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si sladkou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, cukr, med, citrónovou šťávu a kůru, ananasovou šťávu, limetkovou šťávu, mletou skořici, kokosové mléko, sladké víno a hnědý cukr. V této marinádě, jelikož je dost silná a intenzivní, necháme kukuřici jen tři hodiny, to v tomto případě bohatě stačí. Když je už dostatečně marinovaná, tak ji vytáhneme. Rozpálíme si gril, kukuřici ještě polijeme olivovým olejem a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme zprudka po všech stranách. Kukuřice se ráda připaluje, takže se na to musí dávat velký pozor. Pokud by někdo měl pocit, že se připaluje, tak se prostě a jednoduše zmírní žár. Hotovou kukuřici si vyndáme na talíř a můžeme podávat. Dá se jíst s klidem samotná, protože se jedná o celkem výživný pokrm nebo si k ní můžeme dát jednodušší přílohu.

 

Vhodná příloha: ovoce, zeleninové saláty

Sledujte náš Facebook