Ingredience: 600g kuřecích jater, 12 lístků šalvěje, 60ml olivového oleje, 4 stroužky česneku, špetka mletého kmínu, mletý pepř

 

Grilovaná kuřecí játra na šalvěji
Grilovaná kuřecí játra na šalvěji

Postup: Kuřecí játra nejprve důkladně zbavíme veškerých blan a cévek. Tuto činnost je třeba provádět opravdu pečlivě, protože by cévky mohly kazit celou chuť. Do misky si nalijeme olivový olej, který opepříme. Lístky šalvěje si nasekáme najemno, aby pustily co možná největší množství chuti a vůně. Najemno nasekáme také česnek a společně s lístky šalvěje přidáme do oleje a nezapomeneme ani na mletý kmín. Olej se všemi přísadami důkladně promícháme a nakonec přidáme také játra. Znovu důkladně promícháme a uložíme na chladné a tmavé místo marinovat alespoň 3 hodiny. Pak jednotlivé kousky jater vkládáme na rozpálený gril a grilujeme pouze 1,5 minuty z každé strany.

 

Vhodná příloha: bramborová kaše a pečený česnek

Sledujte náš Facebook