Grilovaná kuřecí prsa plněná sýrem a obalená anglickou slaninou
Grilovaná kuřecí prsa plněná sýrem a obalená anglickou slaninou

Ingredience: 300 g kuřecích prsou, olivový olej, sůl, plnotučná hořčice, tvrdý sýr, anglická slanina, baklažán, slunečnicový olej, cibule, česnek, pepř

 

 

Postup: Na grilu se tak často strávníci nesetkávají s plněnými masy, ale dnes to tak bude. Je zapotřebí trochu trpělivosti, ale není to žádná velká věda. Tak se na to dneska podíváme. Kuřecí prsa si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní si můžeme maso nejprve naložit a až pak plnit, nebo naplnit a takto dát do marinády. Ukážeme si tentokrát první způsob. Připravíme si tedy marinádu. Smícháme olivový olej, sůl a plnotučnou hořčici. V této směsi necháme kuřecí prsa dva dny – 48 hodin. Po uplynutí této doby si maso vyndáme a nařízneme, pokud možno podélně po straně. Do připravené kapsy vložíme tvrdý sýr, buď vcelku, překrájený, nebo nastrouhaný. Dále si vezmeme anglickou slaninu a celá prsa budeme obalovat, čím více, tím lépe. Nejsou potřeba párátka ani jehly na uzavření kapsy, o to se postará právě ten obal v podobě slaniny. Takto připravené maso si vkládáme na rozpálený gril, kde můžeme grilovat zprudka. Hotové si vytáhneme na talíře a budeme si chystat přílohu. Bude to trochu zvláštní. Baklažány si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Následně je upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka – zatím neloupeme. Po upečení je oloupeme a rozmělníme na kaši, stačí i vidličkou. Do pánve si dáme slunečnicový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, baklažánovou kaši, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a důkladně prohřejeme.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Sledujte náš Facebook