plate of grilled meat and vegetablesIngredience: 800g kuřecích prsou, 200g baby karotky, 150g zeleného hrášku, 70g sterilované kukuřice, 6 malých cibulek, 1 papriku, 100g másla, sůl, pepř, grilovací koření, kari

 

Postup: Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky o velikosti 3x7cm, aby nepropadly grilem. Kousky vložíme do misky, okořeníme grilovacím kořením, solí, pepřem a kari a zakápneme olejem. Pak uložíme misku s masem do chladu na 2 hodiny. Mezitím si oloupeme cibulky, papriku nakrájíme na kostičky a připravíme i kukuřici, hrášek a karotky. Na gril si vložíme pánev, kde necháme rozehřát máslo. Když se máslo rozpustí, dáme na něj orestovat zeleninu. Až se na zelenině začne dělat kůrka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou vody. Ve stejném okamžiku vložíme kuřecí maso na gril a necháme grilovat 8 minut a otáčíme, aby bylo křupavé po celém obvodu. Pak maso nakrájíme na kostičky a na 5 minut přidáme dusit k zelenině. Maso pochytí jemnou zeleninovou chuť a dodá zelenině krásnou vůni.

© M.studio – Fotolia.com

Vhodná příloha: celozrnné pečivo

Sledujte náš Facebook