Grilovaná kuřecí prsa s tymiánem, citrónem a zeleninou
Grilovaná kuřecí prsa s tymiánem, citrónem a zeleninou

Ingredience: 300 kuřecích prsou, sůl, olivový olej, citrón, pepř, mletá sladká paprika, grilovací koření, med, sušený tymián, sušené oregano, saturejka, cibule, hlávkový salát, rajčata, fazolové lusky, máslo, celozrnná bageta, česnek, petrželka, bylinka na ozdobu

 

Postup: Dnes budou kuřecí prsa poněkud zdravější, v uvozovkách řečeno, protože se doplní zeleninou a bylinkami, což je vždycky vděčná kombinace. Tak začneme. Kuřecí prsa si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, sušený tymián, grilovací koření, mletá sladká paprika, med, oregano, saturejka, citrón nakrájený na kolečka a cibule nakrájená na čtvrtky. V této směsi necháme maso celou noc. Další den si rozpálíme gril a maso zprudka grilujeme ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíře, ozdobíme bylinkou dle vlastního výběru a připravíme si přílohu ze zeleniny. Veškerou zeleninu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Hlávkový salát natrháme a rajčata rozřežeme na čtvrtky. Na pánvi si rozpustíme trochu másla a podusíme na něm fazolové lusky. Na talíř naaranžujeme nejdříve salát a rajčata, přičemž salát pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec přidáme ještě podušené lusky. Připravíme si ještě pečivo. Celozrnnou bagetu rozkrojíme napůl. Česnek smícháme s máslem, pepřem a petrželkou. Touto směsí bagety potřeme a dáme do alobalu, vložíme na gril a krátce grilujeme. Můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: zelenina, pečivo

Sledujte náš Facebook