Grilovaná kuřecí prsa v pikantní marinádě
Grilovaná kuřecí prsa v pikantní marinádě

Ingredience: 300 g kuřecích prsou, olivový olej, sůl, mletý pepř, grilovací koření, chilli koření, chilli omáčka, dijonská hořčice, bylinka na ozdobu, rajčata, chilli paprička, ledový salát, máslo, čerstvý kopr, cukr, citrón, smetana ke šlehání 33 %

 

 

Postup: Kuřecí prsa se často dělají na jemný způsob, ale dneska to bude na ten ostrý. Kuřecí prsa si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, mletý pepř, grilovací koření, chilli koření, chilli omáčka a dijonská hořčice. V této směsi necháme prsa jen přes noc, protože chutě jsou výrazně, a tak o v tomto případě stačí. Další den si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády, vkládáme a grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíře, může se ozdobit zelenou bylinkou a připravíme si první přílohu. Rajčata a chilli papričky si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rajčata nakrájíme na poloviny, chilli papričky nekrájíme vůbec – jde svým způsobem o jedlou dekoraci. Potřeme olivovým olejem, rajčata osolíme a vkládáme je i s chilli papričkami na rozpálený gril, kde grilujeme chvíli zprudka. Hotové si přidáme na talíř ke kuřecím prsům. Nachystáme si ještě další přílohu. Ledový salát si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ho na menší kousky, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme jemně nasekaný kopr, čerstvý nebo ze sklenky, v případě čerstvého se musí omýt a navíc se ze sklenky musí podusit na másle, takže v tomto případě je lepší čerstvý, osolíme, opepříme, přidáme cukr a citrónovou šťávu, na závěr zalijeme smetanou ke šlehání.

 

 

Vhodná příloha: pečivo, zelenina, saláty, omáčky

Sledujte náš Facebook