Grilovaná kuřecí stehna ve vaječné marinádě
Grilovaná kuřecí stehna ve vaječné marinádě

Ingredience: 300 kuřecích stehen, sůl, olivový olej, pepř, mletá sladká paprika, vejce, mléko, smetana ke šlehání 33 %, plnotučná hořčice, rýže ananas, mango, banán

 

Postup: Kuřecí stehna a grilování – nic nového, řekne si kdekdo. Ovšem dnes to bude zase něco odlišného. Tentokrát se jako jedna ze surovin do marinády bude výrazně lišit – vejce. Takže můžeme začít. Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si trochu speciální marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, rozmíchaná vejce, mléko, smetanu ke šlehání a plnotučnou hořčici. V této směsi necháme maso poležet 24 hodin. Po uplynutí tohoto času si rozpálíme gril a zprudka grilujeme po všech stranách. Hotová kuřecí stehna si vytáhneme na talíř a připravíme si přílohu. Rýži si propláchneme studenou vodou a dáme vařit do osolené vody. Platí jedno zásadní pravidlo – na jedno kilo rýže patří litr a půl vody. Když je rýže uvařená, slijeme ji a přimícháme do ní nakrájené a omyté ovoce – ananas, mango, banán. Je to velmi nezvyklá varianta, až spíše orientální, ale kombinovat chutě je už dlouhá léta velká móda. Kdo by chtěl, může si rýži i udusit, ale v tomto případě je lepší vařená. Ovoce klidně může každý použít podle sebe, na co má zrovna laskominy.

 

Vhodná příloha: rýže

Sledujte náš Facebook