Ingredience: 300 g kuřecích stehýnek, sůl, pepř, olivový olej, petrželka, světlé pivo, sezamová semínka, rajčata

 

Postup:

Grilovaná kuřecí stehýnka se sezamem a petrželkou
Grilovaná kuřecí stehýnka se sezamem a petrželkou

možné jsou obě varianty, to záleží na každém, pro jakou formu se rozhodne. Rozpálíme si gril, vložíme na něj stehýnka pokapaná ještě trochou olivového oleje a začneme grilovat z obou stran. Během grilování ještě maso posypeme sezamovými semínky, aby se do stehýnek dostala jejich typická chuť. Hotové vyndáme a dáme si na talíř. Ozdobíme ještě petrželkou a půlkami rajčat. Existuje i varianta, kdy se stehýnka posypou sezamem těsně předtím, než půjdou na gril, i tohle je jedna z možností. Je dobré, když jich tam aspoň pár zůstane přilepených.

 

Vhodná příloha: zelenina, brambory, omáčky

Sledujte náš Facebook