Grilovaná paprika plněná fazolovou ostrou směsí
Grilovaná paprika plněná fazolovou ostrou směsí

Ingredience: 4 velké červené papriky, 150g červených fazolí, 2 cibule, 100g mletého hovězího masa, 2 pikantní klobásy, 6 stroužků česneku, chilli papričky podle chuti, sůl, pepř, olej, 5 lžic kečupu, hrst rozmarýnu, 5 rajčat, 100 g sterilované kukuřice

 

Postup: den před grilováním si namočíme fazole do dostatečného množství vody. Druhý den je uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Na rozpálený gril vložíme pánev, na které rozpálíme olej. Na oleji necháme orestovat cibuli nakrájenou na půlkolečka a plátky česneku. Mezitím si osolíme, opepříme mleté maso, ke kterému přidáme nasekaný koriandr.  Promícháme a také necháme orestovat na pánvi společně s klobáskami nakrájenými na kolečka. Přidáme na kostky nakrájená a oloupaná rajčata, sůl, pepř a chilli papričky. Úplně nakonec přidáme fazole, kukuřici a kečup a necháme asi 10 minut společně dusit, aby se vypařila voda. U paprik odřízneme vrch a z vnitřního prostoru odstraníme semena. Vnitřní prostor plníme mexickou směsí, papriku opět přiklopíme, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Grilujeme 6 minut v alobalu a pak 1 minutu bez alobalu.

 

Vhodná příloha: čerstvý chléb

Sledujte náš Facebook