Grilovaná paprika s kořením
Grilovaná paprika s kořením

Ingredience: 300 červených paprik, sůl, olivový olej, pepř, mletý kmín, česnekové grilovací koření, křenová pasta, česnek, bílý jogurt, citrón

 

Postup: Červená paprika je brána obvykle jako zeleninová příloha, ovšem dnes to bude hlavní jídlo, doplněné omáčkou, do které se bude namáčet, takže se pustíme do přípravy. Červenou papriku si rozřízneme, vydlabeme semínka, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ji na menší kousky. Připravíme si marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, mletý kmín, česnekové grilovací koření a křenovou pastu. V této marinádě necháme papriky přes noc. Další den si rozpálíme gril, papriky vyndáme z marinády, pokapeme ještě olivovým olejem a vkládáme na gril, kde zprudka grilujeme. Hotové si vyndáme na talíř a připravíme si dresink. Na dresink bychom si měli dát do trouby upéct česnek, kdo chce, může ho dát i se slupkou. V misce si smícháme bílý jogurt, citrónovou šťávu a vymačkáme do směsi upečený česnek. Všechno spolu promícháme a můžeme podávat s paprikou, která se namáčí a zakusuje tímto způsobem. Sice se jedná o přílohový pokrm, to ale neznamená, že by si ho člověk nemohl dopřát jen tak, bez masa. Není obvyklé si k takovýmto pokrmům dávat ještě více doplňků.

 

Vhodná příloha: dresink

Sledujte náš Facebook