Grilovaná ryba na pomerančovo-paprikové marinádě
Grilovaná ryba na pomerančovo-paprikové marinádě

Ingredience: 300 g ryb dle vlastního výběru, sůl, olivový olej, pomeranč, citrón, mletá sladká paprika, bílé víno, zakysaná smetana, niva, pepř

 

Postup: Kdo má rád ryby, tak tento recept bude pro něj skvělou volbou, i když naše republika je místem s jednou z nejnižších spotřeb ryb na osobu. Tak tedy do toho. Ryby dle vlastního výběru bychom si měli koupit už tzv. vybranou, to znamená bez vnitřností. Ono je to lepší, než se s tím potom doma v uvozovkách řečeno patlat. Tak tedy za předpokladu, že to tak je, si ryby omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu pomocí těchto ingrediencí – olivový olej, sůl, pomerančová šťáva a kůra, citrónová šťáva, mletá sladká paprika a sladké bílé víno. V této směsi necháme ryby přes celou noc. Druhý den si rozpálíme gril a ryby na něm grilujeme zlehka. Hotové vytáhneme na talíře a můžeme podávat. Připravíme si ještě jako přílohu speciální dip. Smícháme zakysanou smetanu, nastrouhanou nivu, sůl a pepř, důkladně vše spolu promícháme. Někteří si možná budou říkat, že se to úplně nehodí, ale proč to na druhé straně nezkusit zase jinak. Jestliže někdo nemůže

nivu ani cítit, klidně se dá vyměnit za jiný sýr tvrdého typu. Celkově se jedná o zajímavý až zvláštní recept, nicméně za zkoušku to určitě stojí.

 

Vhodná příloha: dipy, zeleninové saláty

Sledujte náš Facebook