Grilovaná ryba s citrónem, baklažánem a rajčaty
Grilovaná ryba s citrónem, baklažánem a rajčaty

Ingredience: 500 g ryb dle vlastního výběru, sůl, olivový olej, sójová omáčka, citrónová šťáva, česnek, sušený tymián, citrón, cuketa, rajčata

 

Postup: Lidé v České republice se velmi úzkostlivě vyhýbají rybám, respektive jejich přípravě. Patříme mezi země, kde je nejnižší spotřeba tohoto druhu masa na jednoho člověka. Třeba se to změní po dnešním receptu. Rybu podle vlastního výběru si umyjeme a pokud možno i odstraníme vnitřnosti. Kdo si na to netroufá, měl by si koupit už rybu bez vnitřku. Naložíme ji do marinády. Tu smícháme z těchto surovin – olivový olej, utřený česnek, sůl, tymián, citrónová šťáva a sójová omáčka. Necháme marinovat přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a rybu grilujeme po obou stranách. Pokud je možnost, můžeme si ji přikrýt další mřížkou, ale není to pravidlo. Na gril k rybě si dáme ještě citrón, plátky cukety a celá rajčata. Můžeme je jemně potřít marinádou v průběhu grilování. Hotovou rybu spolu s ostatním vybereme a dáme si na talíř. Můžeme podávat s vhodně zvolenou přílohou. Jak je vidět, není to nic těžkého a stojí to za vyzkoušení.

 

Vhodná příloha: pečené brambory, zelenina

Sledujte náš Facebook