Grilovaná vepřová panenka plněná sušenými švestkami
Grilovaná vepřová panenka plněná sušenými švestkami

Ingredience: 2 vepřové panenky o váze 400g, 100g sušených švestek, 60ml slivovice, 8 lístků bazalky, 2 snítky tymiánu, sůl, pepř, olej, 1 skořice

 

Postup: Vepřové panenky nejprve důkladně odblaníme, omyjeme a osušíme. Do misky si nasypeme sušené švestky a zalijeme slivovicí a přidáme nasekanou skořici. Přes noc necháme marinovat, aby švestky nasály větší část alkoholu. Panenku ze všech stran osolíme a opepříme. Do misky si dáme olej, do kterého nasekáme lístky bazalky a rozmarýn. Tím zalijeme panenky a necháme také přes noc marinovat. Na gril vložíme pánev, do které vylijeme švestky se slivovicí a necháme alkohol vyvařit. Pak necháme vychladnout a mezitím si pomocí špikovacího nože v mase vytvoříme uvnitř kapsu. Do této kapsy plníme švestky a na konci zajistíme párátkem. Panenky vložíme na gril a za postupného otáčení grilujeme 10 minut. Pak maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: vařené brambory

Sledujte náš Facebook