grilled meatPostup: 80g vepřové pleci, 1 černé pivo, olej do marinády, 1 lžička cukru, 1 lžička worcesterové omáčky, sůl, pepř, snítka rozmarýnu

 

Postup: Vepřovou plec zbavíme povrchových blan a nakrájíme na 4 stejné plátky velikosti 200g. Tyto plátky naklepeme hřbetem pěsti a vložíme do misky. Maso dochutíme solí, pepřem, worcesterovou omáčkou, rozmarýnem a cukrem. Nakonec zalijeme černým pivem a trochou oleje. Necháme v chladu uležet 2 hodiny. poté vkládáme maso na rozpálený gril a grilujeme 7 minut z obou stran. Při grilování stále potíráme zbylou marinádou z černého piva. Podobně můžeme připravit i další recepty na grilované vepřové

© Nitr – Fotolia.com

Vhodná příloha: smažené hranolky, chléb – k pití samozřejmě pivo

Sledujte náš Facebook