Grilovaná vepřová žebra na čokoládě
Grilovaná vepřová žebra na čokoládě

Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, česnek, grilovací koření, tmavé pivo, plnotučná hořčice, voda, máslo, čokoláda na vaření, mrkev, pomeranč, vanilkový cukr

 

 

Postup: Maso a čokoláda není úplně obvyklá kombinace, i když čokoládu milují na světě miliardy lidí. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, česnek, grilovací koření, tmavé pivo a plnotučná hořčice – vše důkladně promícháme. Do této marinády vložíme žebra na dva dny 48 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotová žebra si vyndáme na talíř a připravíme si čokoládovou omáčku. Musíme si připravit základ. Na kamna si nachystáme hrnce s vodní lázní. V kastrůlku si rozpustíme nad vodní lázní máslo a rozlámeme do něj čokoládu na vaření. Musíme důkladně míchat, aby se nám čokoláda nepřipálila. Když je dokonale rozpuštěná, ta si ji odstavíme a necháme úplně vychladnout. Čokoládu si přelijeme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, ale opravdu velmi nadrobno, dále nastrouhanou pomerančovou kůru a vanilkový cukr. Důkladně rozmícháme a můžeme přelít žebra na talíři. Je dobré si přidat ještě nějaké pečivo k masu, ale ne celozrnné, spíše klasické.

 

 

Vhodná příloha: omáčky

Sledujte náš Facebook