Grilovaná vepřová žebra v paprikové marinádě
Grilovaná vepřová žebra v paprikové marinádě

Ingredience: 300 g vepřových žebírek, sůl, olivový olej, grilovací koření, kečup, mletá sladká paprika, česnekové grilovací koření, ocet, plnotučná hořčice, med, 300 g brambor

 

Postup: Žebra jsou pro mnoho lidí velkou pochoutkou, někteří je však zrovna nemusí, ale třeba se to změní díky dnešnímu receptu. Takže si vepřová žebra omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, česnekové grilovací koření, kečup, ocet, plnotučná hořčice a med. Do takto připravené marinády vložíme žebra a necháme je v ní 24 hodin. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril a grilujeme zprudka. Pokud by někdo chtěl, může během grilování marinádou ještě potírat, aby byly chutě celkově intenzivnější. Hotové vytáhneme na talíř a ještě si připravíme jednoduchou přílohu z brambor. Brambory si omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Vetřeme do nich olivový olej a posypeme je grilovacím kořením. Na rozpáleném grilu je zprudka ugrilujeme a hotové vyndáme k masu. Pokud by chtěl mít někdo brambory v pikantní formě, může místo grilovacího koření přidat chilli koření. Nyní nezbývá nic jiného než zasednout a podávat.

 

Vhodná příloha: pečivo, grilované brambory

Sledujte náš Facebook