Grilovaná žebra na javorovém sirupu
Grilovaná žebra na javorovém sirupu

Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, mletý pepř, česnek, javorový sirup, lilek, cukety, rajčata, cibule, vařené brambory, hladká mouka, tymián, feferonky

 

 

Postup: Dneska budou žebra opět tak trochu netradiční. Začneme znovu tak jako vždycky. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu – olivový olej, sůl, mletý pepř, utřený česnek a javorový sirup. V této směsi necháme maso marinovat 12 hodin. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády na něj vkládáme a grilujeme ho zprudka po všech stranách. Hotové si vyndáme na talíře a můžeme postupovat dál. Připravíme si salát, jehož mají rádi v Řecku. Lilek, cukety, rajčata, a cibuli omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme – cibuli ještě předtím oloupeme. Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme chvíli stát. Po pár minutách ho vymačkáme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na rozehřátém oleji. Cukety, rajčata a brambory nakrájíme na plátky, cibuli jemně nasekáme, česnek prolisujeme s olejem, osolíme, opepříme, vše dáme do mísy a promícháme. Natrháme si tymián a ozdobíme salát. Přidají se ještě na ozdobu očištěné, omyté pod tekoucí vodou a osušené nakrájené feferonky. Tento salát se musí ještě minimálně čtyři hodiny uležet v lednici.

 

 

Vhodná příloha: saláty

Sledujte náš Facebook