Grilovaná vepřová žebra s cibulí
Grilovaná vepřová žebra s cibulí

Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak, cibule, grilovací koření, bílý jogurt, zakysaná smetana, česnek, niva, pažitka

 

 

Postup: Vepřová žebra budou v dnešním receptu připravená na jemné marinádě s doplněním grilované cibule. Kdo nemá v oblibě pálivé chutě, nemusí se tentokrát obávat. Takže jdeme se podívat na přípravu. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si olivový olej, sůl, mletou sladkou papriku a rajský protlak. V této směsi necháme vepřová žebra 12 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a maso na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme z grilu na talíř a budeme připravovat cibuli. Tu si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ji na silnější plátky, případně na kousky, pokapeme olivovým olejem, posypeme grilovacím kořením a vkládáme na rozpálený gril, kde též ugrilujeme zprudka. Hotovou cibuli si vytáhneme na talíř k masu. Dále si připravíme k masu a cibuli omáčku. Smícháme si v misce bílý jogurt, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, nastrouhanou nivu, najemno nasekanou pažitku, sůl a vše důkladně promícháme. Podáváme k vepřovým žebrům a cibuli. Pokud někomu nestačí tyto přílohy, může si uvařit brambory.

 

 

Vhodná příloha: dipy, omáčky, pečivo, brambory

Sledujte náš Facebook