Grilovaná žebra třikrát potíraná
Grilovaná žebra třikrát potíraná

Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, pepř, česnek, rajský protlak, červené víno, mletá sladká paprika, grilovací koření, plnotučná hořčice, ocet, tymián, rozmarýn, mrkev, citrón, slunečnicový olej, tatarská omáčka, hlávkový salát, petrželka, vejce

 

 

Postup: Tohle bude trochu speciální případ, než jaký jsou lidé zvyklí. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si celkem tři marinády na potírání. Tu první složíme z těchto surovin – olivový olej, pepř, česnek a rajský protlak. Druhá marináda – olivový olej, grilovací koření, mletá sladká paprika a plnotučná hořčice. No a třetí – olivový olej, sůl, červené víno, ocet, tymián a rozmarýn. Nyní přejdeme už k samotnému masu. Rozpálíme si gril, do masa vetřeme olivový olej a položíme na gril. Začneme grilovat zlehka, přičemž je potíráme marinádami – jednu po druhé, a to ze všech stran. Můžeme potírat hojně, klidně tzv. vypatlat všechny až na doraz. Hotové maso si vyndáme na talíře a můžeme jít na přípravu přílohy. Tentokrát budeme potřebovat mrkev. Oloupeme si ji, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nastrouháme ji na jemném struhadle a dáme do misky. Přidáme sůl, citrónovou šťávu, slunečnicovým olejem, tatarskou omáčku a vše promícháme. Hlávkový salát si rozebereme na listy, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozložíme ho na talíř k masu, na listy dáme už připravenou směs, ozdobíme snítkou petrželky, plátkem citrónu a natvrdo uvřenými plátky vajec.

 

 

Vhodná příloha: saláty, zelenina

Sledujte náš Facebook