Grilovaná zelenina s kořením
Grilovaná zelenina s kořením

Ingredience: 300 g zeleniny podle vlastního výběru – červená, žlutá a zelená paprika, rajčata, žampiony, cuketa, baklažán a tak dále, sůl, pepř, olivový olej, česnekové grilovací koření, mletý kmín, koriandr

 

Postup: Zelenina je extrémně oblíbeným jídlem a kromě toho je i zdravá. V dnešním receptu si ukážeme jednu z kořenících směsí, kterou do ní vetřeme a následně ji ugrilujeme. Takže zeleninu si umyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky tak, jak to tomu kterému člověku bude vyhovovat. Nikde není psáno, aby byly na centimetr přesné, doma navíc nejsme v restauraci. Nyní si připravíme kořenící směs smícháním těchto surovin – česnekové grilovací koření, sůl, pepř, mletý kmín a koriandr. Tuto směs se snažíme vmasírovat do nakrájených kousků zeleniny. Rozpálíme si gril a zeleninu pokapeme olejem. Vložíme a grilujeme po všech stranách zprudka. Během grilování podle potřeby ještě pokapáváme olivovým olejem. Hotovou zeleninu si vytáhneme na talíř a můžeme podávat. Jelikož se jedná o dost zdravý a jemný pokrm na grilovací bázi, může se doplnit i vydatnější přílohou v podobě jak masa, tak třeba i omáčky.

 

Vhodná příloha: česnekový nebo cibulový chléb, omáčky

Sledujte náš Facebook