Grilované brambory plněné směsí zelí a uzeného
Grilované brambory plněné směsí zelí a uzeného

Ingredience: 8 stejně velkých brambor, 100 g uzeného masa, 1 červená cibule, 1 bílá cibule, 4 stroužky česneku, 100g sterilovaného zelí, pažitka, sýr eidam

 

Postup: Brambory vcelku necháme uvařit do poloměkka. Maximálně10 minut ve vroucí vodě. Pak necháme chladit. Vychladlé brambory rozkrojíme napůl a lžící vykrojíme vnitřek, aby okolo slupky zůstala vrstva asi 0,5 cm brambory. Do misky smícháme najemno nakrájené uzené, společně s najemno nakrájenými cibulemi, česnekem, pažitkou a propláchnutým zelím. Přidáme také vnitřky brambor, ochutíme solí, pepřem a zamícháme. Touto směsí plníme poloviny brambor. Ty pak balíme do alobalu a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme asi 20 minut. Pak brambory vyjmeme z alobalu a vrchní část poklademe plátky sýru eidam.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

 

Sledujte náš Facebook