Grilované brambory se salátem, omáčkou a rajčaty
Grilované brambory se salátem, omáčkou a rajčaty

Ingredience: 300 g brambor, olivový olej, sůl, grilovací koření, sušená majoránka, petrželka, máslo, mletý kmín, plnotučná hořčice, rajčata, hlávkový salát, citrón, zakysaná smetana, cukr, pažitka, vlašské ořechy, bílé víno, plnotučná hořčice

 

 

Postup: Tento recept bude zcela jistě stačit i těm jedlíkům, kteří mají rádi maso nade vše. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si je na menší kousky. Připravíme si směs na marinování. Smícháme olivový olej, sůl, grilovací koření, sušenou majoránku, jemně nasekanou petrželku, máslo, mletý kmín a plnotučnou hořčici. V této směsi necháme brambory přes noc, stačí se tak bohatě do nich natáhnout chutě a aroma. Další den si rozpálíme gril a brambory na něj vkládáme, přičemž je grilujeme zprudka. Hotové si vytáhneme na talíř a připravíme si zeleninu. Rajčata a hlávkový salát si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Hlávkový salát natrháme, pokapeme citrónovou šťávou a rajčata překrájíme na plátky či na měsíčky. To bychom měli zeleninu, nyní je ještě na řadě omáčka. Vezmeme si zakysanou smetanu, přidáme do ní cukr, jemně nasekanou pažitku, nasekané nebo rozemleté vlašské ořechy, bílé víno a plnotučnou hořčici. Důkladně promícháme a podáváme k bramborám a zelenině. Tento pokrm zcela jistě stačí jako hlavní jídlo.

 

 

Vhodná příloha: zelenina, omáčky

Sledujte náš Facebook