Grilované cukety na sladký způsob
Grilované cukety na sladký způsob

Ingredience: 300 g cuket, olivový olej, sůl, med, mletá skořice, badyán, máslo, ananas, mandlový olej, dezertní víno, cukr, ovesné mléko, bílý jogurt, povidla, zakysaná smetana, moučkový cukr, jahody, máta, limetka

 

Postup: Existují lidé, kteří cukety rádi mají a pak ti, kteří je nesnáší. Tento recept možná druhou skupinu přesvědčí, že nejsou až tak hrozné. Cukety si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si je na plátky, ale pozor – neloupeme. Připravíme si tuto marinádu – olivový olej, sůl, med, mletá skořice, badyán, rozpuštěné máslo, ananasová šťáva, mandlový olej, dezertní víno, cukr a ovesné mléko. V této směsi necháme cukety tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této doby je vytáhneme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si dáme na talíř a připravíme si lehký dip nebo omáčku. Jelikož je to zelenina na sladko, tak si připravíme i doplněk na tento způsob. Smícháme si bílý jogurt, povidla, zakysanou smetanu, med, moučkový cukr a rozmixované jahody. Důkladně si vše promícháme a můžeme podávat k cuketám. Připravíme si ještě speciální mátovou limonádu, aby se trochu srazily sladké chutě. Mátové lístky si omyjeme pod tekoucí vodou a hodíme do mixéru. Přidáme vodu, limetkovou šťávu a trošku medu. Důkladně rozmixujeme, necháme vychladit, a když ji budeme nalévat do sklenic, můžeme přihodit do limonády ještě limetky, rozkrájené na měsíčky.

 

Vhodná příloha: dipy, omáčky

Sledujte náš Facebook