Roasted sausagesIngredience: 500g hovězího zadního masa, 200g vepřového ořezu bez kůže, 100g slaniny, 2 cibule, špetka muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, vepřová střívka

 

Postup: Hovězí a vepřové maso několikrát pomeleme na jemném mlýnku, než nám vznikne hladká kaše (fáš). Nakonec na mlýnku pomeleme ještě cibuli a přidáme k masu. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a také přidáme k masu. Celou směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a řádně promícháme. Mleté maso plníme do střívek a tvoříme špekáčky o délce cca. 6cm. Na konci špekáčky pečlivě zavážeme a vložíme do horké vody, která se ovšem nesmí vařit. V teplé vodě necháme špekáčky táhnout asi hodinu, pak je vyndáme a necháme uležet do druhého dne. Druhý den špekáčky nařízneme na povrchu a necháme grilovat 15 minut za stálého otáčení. Takto vyrobený špekáček by se měl rozevřít pouze minimálně a jeho masitá chuť bude výrazná.

 

Vhodná příloha: chléb, křen, hořčice

Sledujte náš Facebook