fish fillet with pistachio sage and leekIngredience: 1 kapr, 150g pistácií, 10 lístků šalvěje, 1 pórek, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Kapra zbavíme šupin, hlavy, vnitřností, ploutví a naporcujeme na filety. Jednotlivé filety osolíme, opepříme a vložíme do misky. Do misky také přidáme nasekané mandle, kolečka pórku a lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem. Misku přiklopíme a necháme marinovat. Filety z kapra vyjmeme z misky, řádně očistíme a položíme na prkénko. Mezitím si dáme na gril pánev do které vložíme zbylý obsah misky, zalijeme vodou a necháme dusit. Kapra také vložíme na rozpálený gril a grilujeme 4 minuty z obou stran. Při servírování obklopíme kapra obsahem dušené směsi v pánvi.

Omáčka je možná použít i na jiné druhy ryb – viz recepty na kapra

© Marco Mayer – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory

Sledujte náš Facebook