Grilované hovězí na ostro
Grilované hovězí na ostro

Ingredience: 300 g hovězího masa, olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření, sójovou omáčku, worcester, červené víno, chilli koření, chilli omáčku, petrželka, vlašské ořechy, cibule, citrón

 

Postup: Ne, maso nebude nahé, ale v marinádě, a to docela ostré. Takže hned se na to podíváme. Hovězí maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření, sójovou omáčku, worcester, chilli koření, chilli omáčku a červené víno. Jedná se opravdu o poměrně ostrou marinádu, ve které však maso necháme 48 hodin. I když to bude velká síla, někdo ze strávníků to určitě takto pálivé má rád. Po uplynutí doby na marinování se maso vytáhne, pokape ještě olivovým olejem a dá se na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vytáhneme na talíř a přidáme k masu přílohu v podobě salsy. Budeme potřebovat nějaký mixér. Do něj dáme nadrobno překrájenou petrželku, olivový olej, sůl, nadrcené vlašské ořechy, cibuli nakrájenou nadrobno, citrónová šťáva a kůra. Necháme rozmixovat a můžeme podávat k masu. Jelikož se jedná o vydatné jídlo, navíc doplněné salsou, tak si k tomu stačí dát už jenom pečivo, případně na odlehčení nějaký zeleninový salát. Pokud by však někdo chtěl větší přílohu, tak by se měl však vyvarovat grilované, protože to už by byla velká zátěž na zažívání.

 

Vhodná příloha: salsa, pečivo, zeleninové saláty

Sledujte náš Facebook