Grilované hovězí steaky s kořením
Grilované hovězí steaky s kořením

Ingredience: 200 g hovězích steaků, sůl, pepř, olivový olej, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, chilli koření, mletý zázvor, tabasco, jablečný ocet, mrkvová šťáva, větvička rozmarýnu

 

Postup: Hovězí maso se může jevit na přípravu trochu složitějším způsobem, protože je obvykle tvrdší než vepřové, ale při správném postupu z něj může být ta nejměkčí pochoutka, kterou si člověk může jen představit. Maso si naložíme do marinády, jenž se skládá z těchto surovin – olivový olej, sůl, pepř, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, mletý zázvor, jablečný ocet, tabasco, chilli koření a šťáva z mrkve. Nyní si maso už omyté a osušené vložíme do připravené marinády a necháme naložené přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a maso zprudka po obou stranách grilujeme. Hotové vytáhneme na talíře a můžeme podávat. Na maso se ještě přidá větvička rozmarýnu na ozdobu. Někomu se může marináda jevit jako extrémně pálivá, avšak proto se tam nacházejí i jemnější chutě, aby tu ostrost trochu srazily. Co se týká podávání, tak by se k tomu měla dodat jemná příloha, ne moc kořeněná. Na druhé straně – kdo si potrpí na extrémní ostrost, může si klidně dopřát i pálivý dodatek.

 

Vhodná příloha: vařené brambory

Sledujte náš Facebook