Grilované jehněčí kotlety s bramborami
Grilované jehněčí kotlety s bramborami

Ingredience: 300 g jehněčích kotlet, slunečnicový olej, sůl, česnek, bílé víno, grilovací koření, tymián, zázvor, kari koření, máslo, mletý pepř, pažitka, brambory

Postup: Kdyby to nebylo jehněčí maso, tak by se řeklo, že je to úplně klasický recept. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu pomocí těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, česnek, bílé víno, grilovací koření, tymián, nastrouhaný zázvor, kari koření, rozpuštěné máslo a mletý pepř. V této marinádě necháme maso dva dny – 48 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové maso si vyndáme na talíře, posypeme najemno nasekanou pažitkou a půjdeme k bramborám. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na menší kousky, případně na poloviny, anebo nemusíme krájet, když si vybereme samé menší a kulatého tvaru. Nyní je obalíme ve směsi slunečnicového oleje a soli a takto připravené dáme na gril, kde grilujeme doměkka. Hotové si přidáme k masu. Pokud někdo nemá nějakou surovinu z marinády v oblibě, tak ji prostě vynechá nebo si ji nahradí něčím jiným. Možná bude mít někdo problém se zázvorem, protože ten se spíše využívá v Číně než u nás.

Vhodná příloha: brambory

Sledujte náš Facebook