Close up of grilled calamari.Ingredience: 16 kalamár, 1 cuketa, 12 tyčinek chřestu, 4 stroužky česneku, mořská sůl, pepř, bazalka

 

Postup: Kalamáry nejprve řádně propereme ve vlažné vodě. Odstraníme kůži z tělíčka a vytáhneme z těla neviditelnou kost. Díky ní se lépe oddělí tělo od hlavy. Tělo pak rozřízneme, aby se vytvořil tenký plátek. Do misky si prolisujeme česnek, který utřeme se solí a jemně naneseme na těla i hlavičky očištěných kalamár. Poté ještě opepříme, přidáme nasekanou bazalku a zakápneme olivovým olejem. Naložené kalamáry necháme 30 minut uležet. Mezitím si v horké osolené vodě spaříme chřest, který následně oloupeme. Nejprve na gril vložíme hlavy kalamár, které se grilují 10 minut. Tělům stačí grilování pouze 6 minut. Chřest a plátky cukety vložíme na gril ve stejnou dobu, jako těla kalamár. Vše podáváme společně.

© karelnoppe – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory

Sledujte náš Facebook