Grilované klobásy s omáčkou, špenátem a česnekem
Grilované klobásy s omáčkou, špenátem a česnekem

Ingredience: 300 g bílých klobás, slunečnicový olej, sůl, česnek, mletá sladká paprika, rajský protlak, špenátové listy, zakysaná smetana, mléko, cukr, uzený sýr, bílé víno, bílý pepř, toastový chleba, banán, vlašské ořechy, med

Postup: Klobásy už jsme delší dobu neměli v našich grilovaných receptech, ale dneska tomu tak po delším čase bude. Klobásy budeme vkládat do této marinády – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak a utřený česnek. V této směsi necháme klobásy přes noc. Další den si rozpálíme gril a klobásy vytažené z marinády na něj vkládáme a grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíř a k nim si přidáme na ozdobu omyté pod tekoucí vodou a osušené špenátové listy a kdo chce, tak může i česnek. Nyní přichází na řadu omáčka. Smícháme si zakysanou smetanu, mléko, cukr, najemno nakrájený uzený sýr, bílé víno, sůl a bílý pepř. Důkladně promícháme a můžeme přidat ke klobásám. Ještě si doděláme pečivo. Vezmeme si toastový chléb, potřeme ho slunečnicovým olejem a dáme zprudka ugrilovat. Nyní si ho sundáme a naaranžujeme na něj banán nakrájený na kolečka, strouhané vlašské ořechy, kterými ho posypeme a na závěr zalijeme medem. Takto nachystané si přidáme ke klobásám a omáčce. Někomu se to může zdát dosti zvláštní, ale je to kontrast ke slanému.

Vhodná příloha: omáčky, pečivo

Sledujte náš Facebook