Grilované kousky kuřete s omáčkou chimichurri
Grilované kousky kuřete s omáčkou chimichurri

Ingredience: 1 kg kuřete, sůl, olivový olej, citrón, mletá sladká paprika, česnek, provensálské koření, červený vinný ocet, bobkový list, chilli koření, mletá pálivá paprika, rozmarýn, sušené oregano, petrželka, pepř

 

Postup: Grilované kuře je vcelku běžný standard v našich zeměpisných šířkách. Ovšem omáčku chimichurri možná mnoho lidí ještě nezná nebo o ní ani neslyšelo, takže je na řadě dnes, aby se o ní dozvěděli, ale to až za chvíli. Jelikož se jedná o omáčku na pikantnější bázi, tak marináda na kuře bude rozhodně jemnější. Nejprve si ale kuře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si olivový olej, sůl, mletou sladkou papriku, citrónovou šťávu a provensálské koření. V této směsi necháme kousky kuřete marinovat po celou noc. Druhý den si rozpálíme gril a kuře grilujeme zprudka. Můžeme ještě zastříknout olivovým olejem. Hotové si vyndáme na talíř a půjdeme na omáčku chimichurri. Každý si může obměnit nějak jinak, ale dnes si uděláme tuto. Smícháme červený vinný ocet, olivový olej, nadrcený bobkový list, utřený česnek, chilli koření, mletou pálivou papriku, nadrobno nasekaný rozmarýn, sušené oregano a petrželku. Přidám ještě sůl a pepř a vše důkladně rozmícháme, i když lepší by bylo rozmixovat. Musí se ještě nechat odležet v lednici zhruba tři hodiny. Když je vše přichystané, můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: omáčky, brambory

Sledujte náš Facebook