Grilované kuře s citrónem a bramborami
Grilované kuře s citrónem a bramborami

Ingredience: 300 g kuřete, olivový olej, sůl, plnotučnou hořčici, rajský protlak, mletá sladká paprika, citrón, brambory, větvičky rozmarýnu

 

 

Postup: Tohle bude úplná klasika, avšak mimo rozmarýn, ten není u kuřete až tak obvyklé. Kuřecí kousky si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, plnotučnou hořčici, rajský protlak a mletou sladkou papriku. Do této směsi kuřecí kusy ponoříme a necháme tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si kuře vyndáme a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíře a budeme pokračovat s bramborami a citróny. To už bude jednoduché. Citrón si jenom omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na půlplátky a tzv. nasucho se rychle zagrilují – ne moc dlouho. Vyndáme je a přidáme brambory ve slupce, omyté pod tekoucí vodou, osušené, pokapané olivovým olejem a posypané solí. Grilujeme zlehka, aby stihly změknout. Na závěr si ještě nasucho ogrilujeme větvičky rozmarýnu. Těmi posléze ozdobíme kuřecí kousky. Co se týká přílohy, tak v tomto případě klidně stačí i pečivo, a to normální, kdo má v oblibě, tak i celozrnné. Komu by to však nestačilo, přidá si bylinkový dip.

 

 

Vhodná příloha: dipy, brambory

Sledujte náš Facebook