Grilované kuře s kořením
Grilované kuře s kořením

Ingredience: celá kuřata, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, grilovací koření, majoránka, mletá sladká paprika, kurkuma, petrželka

 

 

Postup: Grilované kuře se dá koupit dneska v podstatě všude, ale platí pravidlo, že když si ho uděláme sami doma, chutná nám víc – tak to prostě je – přímá úměra. Kuře si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní si umícháme kořenící směs. Smícháme slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, grilovací koření, majoránka, mletá sladká paprika a kurkuma. Jedná se o speciální směs, kterou se kuře bude potírat. Kuřeti můžeme zavázat nohy, dělá se to z důvodu, aby drželo tvar. Zavazuje se potravinářským špagátem nebo gumičkami. Nyní ho zlehka potřeme slunečnicovým olejem a vkládáme na rozpálený gril. Začneme grilovat zlehka. Kuře se musí otáčet, čili patří na jehlu a musí být v grilu systém otáčení, jinak by člověku upadla ruka, protože to trvá i hodinu. Během procesu jemného grilování se kuře potírá směsí, která musí být důkladně rozmíchaná, a to po všech stranách. Hotové kuře si sundáme z grilu, vyndáme ho z jehly a dáme na talíř. Nyní se může naporcovat na menší kousky. Jelikož je člověk doma, nemusí si zase tak dávat záležet na estetice. Jelikož je to maso a vydatný pokrm sám o sobě, stačí klidně jen pečivo, prostě úplná klasika, kterou znají všichni. Kdo má odvahu, klidně může kuře jíst i samotné. Můžeme na ozdobu dát ještě petrželku.

 

 

Vhodná příloha: pečivo

Sledujte náš Facebook