Grilované kuře se zeleninou
Grilované kuře se zeleninou

Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, česnek, mletá sladká paprika, grilovací koření, brambory, mrkev, salátová okurka, bylinka na ozdobu dle vlastního uvážení

 

 

Postup: Toto kuře bude vcelku, avšak to neznamená, že jedna porce, rovná se pro jednoho člověka celé kuře. Každý si to samozřejmě může naporcovat podle sebe. Takže kuře si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si klasickou marinádu, kterou budeme kuře potírat – ne nakládat. Kuře si napíchneme na jehlu, potřeme slunečnicovým olejem a posolíme, dokonce i uvnitř, samozřejmě ještě předtím, než ho na tu jehlu dáme a vložíme na rozpálený gril. Připravíme si směs k potírání – slunečnicový olej, sůl, česnek, mletá sladká paprika a grilovací koření. Tuto směs důkladně rozmícháme a během grilování potíráme tak dlouho, dokud kuře nebude měkké. Měly by se mu svázat i nohy – dělá se to z důvodu, aby držely tvar. Svazuje se potravinářským špagátem nebo gumičkou. Hotové kuře si vyndáme na talíř a nachystáme si zeleninu. Brambory a mrkev si očistíme, oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme obě dvě zeleniny na menší kousky a dáme je uvařit do osolené vody. Uvařenou zeleninu si dáme na talíř ke kuřeti. Salátovou okurku si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ji na silnější kolečka a přidáme také ke kuřeti. Na závěr si natrháme zelenou bylinku na ozdobu dle vlastního výběru.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Sledujte náš Facebook